Újra váltható vendégjegy a Kiss Presszóban!

A vendégjegy kiváltható előző nap vagy a horgászat megkezdése előtt reggel 08 órától a Kiss presszóban. Telefonszám: +36 20 544 36 33

Bővebb információ a vendégjegyes horgászatról:

A Horgászrend értelmében minden felnőtt egyesületi tagnak lehetősége van érvényes állami jeggyel rendelkező vendéget fogadni. A vendég a horgászatot csak érvényes horgászkártya, állami jegy, vendégjegy és a beíráshoz szükséges íróeszköz és személyazonosító arcképes igazolvány birtokában kezdheti meg. A tag által egyidejűleg fogadható vendégek száma 3 fő. A vendégjegy kiváltása a vendéglátó tag feladata, felelős a vendége viselkedéséért, de nem kell jelen lennie a horgászat alatt, kivéve az éjszakai vendéghorgászat, ahol jelen kell lennie. A vendég szabálysértése esetén a tag is feljelentésre kerül, büntetése: területi engedélye 6 hónapra történő bevonása. A szabálysértést elkövető vendég horgász a szabálysértés elkövetése után 1 naptári évig nem kaphat vendég jegyet.

A vendéghorgászat reggel 06 órától este 22 óráig illetve egész évben éjszakai: este 18 órától reggel 06 óráig lehetséges. A vendégjegy ára 5 000, Ft, mely nappal csónakos horgászatra is jogosít. Az ifjúsági és gyerek vendégjegy ára 2 000.-Ft, mely csak parti horgászatra jogosult. Éjszakai csónakos vendéghorgászat tilos! Nappal a tag a vendéghorgászt csak a saját csónakjában viheti be. A vendéghorgász, a vendégjeggyel alkalmanként 2 db pontyot,1 db ragadozót vagy amurt illetve 3 kg egyebet vihet el. Ifi és gyermekvendég 1 db méretkorlátozás alá eső halat és 3 kg egyéb halat vihet el.

A vendégjegyre és a fogási naplóba minden esetben rá kell írni a fogási eredményt és a halfogás időpontját (óra, perc) és visszaadni azt a vendéglátónak, aki köteles azt visszajuttatni a vezetőségnek. A vendéghorgász, felnőtt, ifi, gyerek, ha a fogható ragadozóhal mennyiséget kifogta és megtartja, nem horgászhat tovább ragadozó halra. A vendéglátó tag kötelessége személyesen vagy telefonon jelezni, hogy vendéget kíván fogadni, a vendégjegy kiváltható előző nap vagy a horgászat megkezdése előtt reggel 08 órától a Kiss presszóban. Telefonszám: +36 20 544 36 33

Az a horgásztag, aki az adott év végéig (december 31.napja) nem adja le a hiányzó vendégjegyet, az darabonként 5 000.- Ft megfizetése ellenében kaphatja vissza a vendéglátó kártyáját.

2020 évtől lehetőség van sportjegy kiváltására, melynek ára 2.500.- Ft,. A sportjegy nem jogosít hal elvitelére, valamint a horgász nem használhat haltartó szákot! A kifogott halat minden esetben a legrövidebb időn belül kötelesen visszahelyezni a vízbe! Amennyiben a horgász a fentieknek nem tesz eleget abban az esetben a horgászatot azonnal be kell fejeznie a sportjegy bevonásra kerül, ezt követően egy évig nem horgászhat az egyesület taván! Vendéglátójával szemben fegyelmi eljárás indul. (a horgászrend 13. pontja alapján). A sportjegy csak nappali horgászatra jogosítja a jegy váltóját.